Historia
Den 24 sept 1948 hölls ett möte med intresserade att bilda en idr.förening i Torekov. Mötet hölls i Torekovs gamla kommunalrum (nuvarande Skand .Ensk. Bankens lokaler). Till att leda dagens förhandlingar valdes Olle Jönsson som fick klubba genom bildandet av en Idrottsklubb i Torekov. Till interimsstyrelse valdes: Edvard Pihl, Sven Erik Carlsson, Anker Paulsson, Gunnar Strömberg, och Olle Jönsson.
Några dagar senare den 1 oktober hölls klubbens första möte och det beslutades då att namnet på den nya föreningen skulle vara Torekovs Idrottsklubb, samt att medlemskap skulle sökas i Riksidr.förbundet, Fotbollsförb. Gymn.förb. medlemsavgiften skulle utgå med 2:- för vuxen samt 1:- för ungdom.
Vid möte 3 veckor senare den 22/10 beslutade att klubbens färger skulle vara blå tröjor och vita byxor. Medlemmarna skulle starta arbetet i klubben med att röja från vass så att bandy kunde spelas. Denna dag beslutades även att klubbens första fest skulle ske den 6 november på Hotell Kattegat.
Under 1949 hyrde klubben mark hos Harry Hansson i Varegården för att anlägga en fotbollsplan, som omklädningsrum skulle man även hyra Hanssons loge. Bordtennis och gymnastik har nu kommit i gång och dessa verksamheter utövas i Templet aktiva skulle i avgift betala 25 öre per person och kväll. Styrelsen klubbade även genom att ett provisoriskt omklädningsrum skulle byggas, vilket också skedde.
I mars 1950 beslutades att klubbmärke med Santa Theodora som förebild skulle inköpas (Santa Theodora är Torekovs skyddshelgon). Vid samma möte finner man att 60:- anslagits för bidrag till inköp av kamin i Templet, att anspråken inte är särskilt stora 1950 förstår man då Ängelholms fotbollsdomareklubb ansökt om ett bidrag på 5:-, bidraget beviljades.
Denna höst anordnades även en Gymkahnatävling. Tävlingen skulle arrangeras av klubbens senaste sektion, sektion M (M som i meter).
Den 12 oktober 1952 framlade dir Hjalmar Falk idr.platskommiténs arbete med den nya idrottsplatsen, vilket avancerat så långt att markägarna var villiga att sälja det förut bestämda markområdet, och därmed kunde idr.platskomm. arbete anses avslutat.
Under 1953 och 1954 nedlades mycket arbete på att fullfölja inköpet av marken för idrottsplatsen och man förstår svårigheten med detta då det fanns mer än 20 ägare till marken och då dessa till viss del var bosatta på annan ort. Klubben mottog med tacksamhet en del av markbitarna som gåva.
Den 24 augusti 1956 bestämde man att anlägga en ishockeybana på idr.platsens område. Under hösten beslutades även att klubben skulle låna 14.000:- för att finansiera planeringen av fotbollsplanen, vilket påbörjades i oktober 1956. Under arbetets gång visade det sig att den beräknade mängden matjord ej räckte till, varför styrelsen fick i uppdrag att låna ytterligare 4.000:- för inköp av jord.
Under våren 1957 besådde man fotbollsplanen och höll även auktion på träd som fällts.
I juli 1958 invigdes idrottsplatsen. Totalkostnaden för anläggningen blev 80.000:- Invigningen inleddes med musik av Östra Bjäres och Båstads musikkår. Tal hölls av olika personer bla. från Skånes Idrottsförbund, varefter följde en fotbollsmatch mellan Bjärealliansen och Torekov med förstärkning.